Skip to main content

Het is tijd voor een nieuwe naam in het rijtje van ‘reviews van banken en brokers waar je kan beleggen.’ In dit artikel gaan we het hebben over InDelta, tot voor kort voor ons nog een onbekende naam in de wereld van indexbeleggen, maar na wat research vinden we dat ook deze partij een review verdiend. Lees snel verder voor de gehele review index beleggen bij InDelta. Oh en voordat we verder gaan: beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan een deel van je inleg verliezen. Wil je niet, dus gebruik je verstand.

Index beleggen bij InDelta, say what?

InDelta is een fondsaanbieder waarbij je simpel en passief kan beleggen in indexfondsen via een eigen verdeling of modelportefeuille. Het maakt beleggen simpel en laagdrempelig. That’s how we like it! Je kan al starten met beleggen bij InDelta vanaf één euro. Bij InDelta beleg je in gelijk gespreide fondsen. Elk fonds bestaat uit 50 bedrijven, die allemaal voor 2% wegen. Er is keuze uit negen unieke fondsen, op deze manier kan je een goed gespreide portefeuille samenstellen. En we weten inmiddels: spreiding is key als het aankomt op lange termijn succesvol beleggen, want door goed te spreiden, verminder je als belegger je risico.

Enthousiast? Kijk hier voor meer informatie over indexbeleggen bij InDelta!

De kosten van index beleggen bij InDelta

Afijn, we weten dat spreiding belangrijk is, maar net zo belangrijk voor lange termijn succesvol beleggen is het zo laag mogelijk houden van je kosten. Kosten kunnen immers drukken op je rendement. Hoe zit het met de kosten bij index beleggen bij InDelta? 

In totaal heb je bij InDelta 0,57% aan kosten per jaar over je belegde vermogen. De 0,57% bestaat uit de beheerkosten voor de fondsen van 0,5% per jaar en uit overige fondskosten van 0,07% per jaar. Dit zijn kosten die zij maken om het beleggingsbeleid (zoals de jaarlijkse herweging) uit te voeren en om dividendlekkage te voorkomen. De kosten worden verrekend in de koers van de indexfondsen. Naast deze kosten zijn er geen aan- en verkoopkosten, geen service-fee of bewaarloon en is je portefeuille wijzigen gratis. Een rekening openen en aanhouden is ook helemaal gratis.

Even over die indexfondsen…

InDelta heeft zelf 9 fondsen samengesteld die, zoals ze zelf zeggen ‘het hele beleggingsuniversum vertegenwoordigen’. Wat ze dus niet doen, is het volledig tracken van een index. Ze hebben er zelf 1 ontwikkeld. Als je 1 op 1 een kopie maakt van een index wordt vaak gezegd dat je daarmee automatisch de markt kan volgen, maar InDelta heeft daar een wat andere visie op. Wat zij hier zelf op zeggen, op deze zelf samengestelde fondsen, is het volgende:

“De traditionele beursindices zoals de Dow Jones Index of AEX Index zijn simpelweg gewoon niet goed gespreid. Deze indices zijn samengesteld op basis van marktkapitalisatie. Dit houdt in dat het bedrijf met de hoogste beurswaarde de grootste procentuele weging krijgt. U bent hierdoor onnodig afhankelijk van slechts enkele bedrijven of sectoren. Wist u dat de AEX voor 15% bestaat uit Royal Dutch Shell? En Dow Jones voor 20% uit technologiebedrijven?”

Oke, makes sense. Ze stellen hem dus elk jaar zelf samen, maar zit daar ook niet een risico aan? Tot dusver lijken de fondsen goed te presteren, met erg positieve rendementen. Elk jaar in november analyseren ze het fonds en passen ze deze aan.

Beleggen bij InDelta

Wij denken dat InDelta een goede partij kan zijn als jij passief wilt beleggen voor de lange termijn. Met passief bedoelen we: je opent een rekening, je meldt je aan, vult het W8-ben formulier in – schrik niet, dit is normaal, mede door dit W8-ben formulier, hoef je straks minder dividendbelasting te betalen – en dan kun je aan de slag met het samenstellen van je portefeuille. 

Je kan kiezen om te beleggen conform de modelportefeuilles. Hierbij heb je drie keuzes: offensief, neutraal, defensiek. Dit zegt iets over het risico dat je bereid bent te nemen. Je kan ook één van deze modelportefeuilles aanklikken en hier vervolgens wijzigingen in aanbrengen, zo kan je handmatig net iets afwijken van het gekozen model.

Easy peasy

That’s it. Ohja, en geld storten. Nogal een major detail! Via iDeal boek je makkelijk geld over welke InDelta meteen voor je belegt. Je kunt vervolgens een automatische incasso instellen om zo elke maand automatisch te beleggen. Het geld wordt dan overgemaakt en InDelta doet de rest voor jou. Hier zijn wij voorstander van, want dan wordt beleggen een vast onderdeel van jouw maandelijkse money routine.

Conclusie index beleggen bij InDelta

Wij denken dat InDelta een goede partij kan zijn als jij lange termijn succesvol wilt beleggen. Via InDelta beleg je breed gespreid, tegen zeer lage kosten, en met groot gemakt. Index beleggen bij InDelta kun je vergelijken met beleggen bij Brand New Day, Semmie of Robeco. De partijen verschillen onderling uiteraard (kosten, fondsen) maar het principe is hetzelfde. Voordeel van InDelta zijn met name de lage kosten, deze zijn lagen dan bijvoorbeeld bij Brand New Day. Deze manier van beleggen – index beleggen – is een hele goede manier om lange termijn vermogen op te bouwen.

Open hier een gratis rekening bij InDelta

Leave a Reply