Skip to main content

Brand New Day is een prettige partij om op een passieve manier – hey, passief is iets positiefs als het aankomt op beleggen 😉 – te beleggen. Zowel gewoon beleggen als pensioenbeleggen. Ik beleg zelf al enkele jaren bij Brand New Day en dat naar tevredenheid. Elke maand wordt er een automatische incasso geind, en gaat er dus geld van mijn betaalrekening naar mijn rekening bij Brand New Day. Vervolgens belegt Brand New Day dit geld voor mij, in indexfondsen conform een door mij zelf gekozen risico profiel. That’s it, beleggen: makkelijker kun je het niet maken. Ik heb er geen omkijken naar en bouw elke maand vermogen op. Afijn, even iets meer informatie over indexbeleggen bij Brand New Day om jou ook te enthousiasmeren!

Open hier een beleggingsrekening bij Brand New Day om ook aan de slag te gaan met het opbouwen van vermogen!

Over Brand New Day

Brand New Day is in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap die met veel energie en niet overdreven veel pensioenkennis Brand New Day begonnen als reactie op de hoge kosten en slechte service van de bestaande aanbieders. De eerste jaren zijn door de oprichters en het personeel zelf gefinancierd, later zijn andere aandeelhouders ingestapt om de groei te financieren: in 2010 begonnen met aanvullend pensioen voor particulieren, in 2012 met collectieve pensioenen voor bedrijven, in 2013 namen ze een levensverzekeraar over, in 2016 zijn ze een IT-Hub in Bangkok begonnen en in 2017 werden ze bank. Kalo en Thierry waren eerder de oprichters van Binck Bank, waar zij in 2009 afscheid namen.

In 10 jaar tijd zijn ze hard gegroeid. Ze hebben nu zo’n 326.000 klanten die ongeveer €4,7 miljard euro op hun rekening hebben staan.

Indexbeleggen bij Brand New Day

Bij Brand New Day beleggen ze jouw geld op basis van een passieve beleggingsstrategie. Een lange termijn strategie op wetenschappelijk basis waarbij elke euro wordt belegt in een slimme mix van grote indexfondsen. Met een lange horizon, brede spreiding en lage kosten volg je passief de markt. Je probeert de markt dus niet te verslaan. Passief indexbeleggen heet dat. Een beleggingsstrategie die bekend staat om een constant gemiddeld rendement. Oersaai, maar effectief. Met je overige geld mag je gokken wat je wilt.

Waarom Brand New Day?

Met de beleggingsrekening van Brand New Day werk je op een verantwoorde manier aan je financiële toekomst. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten.

 • Vrij beleggen en fiscaal vriendelijk pensioenbeleggen
 • Hoge historische rendementen
 • Calvinistisch in kosten en bourgondisch in service
 • Gebruiksvriendelijke online omgeving
 • Optie: Modelbeleggen op basis van vijf risicoprofielen
 • Passief indexbeleggen: set and forget
 • Wereldwijde spreiding in duizenden aandelen tegelijk
 • Samengesteld rendement (rente-op-rente effect)
 • Geen dividendlekkage
 • Automatisch herbalanceren en automatisch risicoafbouw
 • Kosteloos switchen tussen fondsen
 • Kosteloos uitstappen
 • Flexibele inleggen: automatische incasso of zelf storten
 • Cashallocatie (even niet beleggen)

Belastingvrij beleggen met je jaarruimte

Haal je graag het maximale uit je geld? Dan kan je bij Brand New Day naast vrij beleggen ook beleggen of sparen voor je pensioen met belastingvoordelen. Lees hier hoe dat werkt. Over het geld dat je spaart of belegt op een pensioenrekening betaal je geen vermogensbelasting en over de inleg ontvang je jaarlijks je inkomstenbelasting terug. Hoeveel jij dit jaar maximaal mag inleggen en aftrekken in box 1 is afhankelijk van je jaarruimte. Bereken je jaarruimte eenvoudig via de jaarruimte-tool op onze website. Tegenover de belastingvoordelen staat wel dat jou pensioenrekening pas wordt vrijgegeven op AOW-leeftijd.

Gunstig, want tijd is je vriend en vroeg beginnen loont. Door je vaak nog lange horizon bij pensioenbeleggen krijgt je vermogen genoeg tijd om flink te groeien. Als je je jaarruimte ieder jaar volledig benut dan dicht je je pensioentekort en zorg je ervoor dat je later voldoende inkomen hebt en zorgeloos kunt blijven leven.

Kosten bij Brand New Day

Beleggen bij Brand New Day is niet gratis, dat is logisch. Maar welke kosten maak je als je gaat indexbeleggen bij Brand New Day? Brand New Day hanteert de volgende kosten:

Afsluitkosten

Voor sommige rekeningen zoals de hypotheekrekening, of pensioenrekening, rekent Brand New Day afsluitkosten. De afsluitkosten voor beleggingsproducten zijn eenmalig €45, voor een pensioenrekening-sparen betaal je eenmalig €25. De vrij opneembare rekeningen, zoals een kinderrekening, spaarrekening of beleggingsrekening, of als je een 2e pensioenrekening opent zijn altijd gratis te openen.

Servicekosten

De kosten die Brand New Day rekent voor haar service. Bijvoorbeeld voor het aanbieden van je beleggingsrekening, het uitvoeren van opdrachten en de klantenservice. De servicekosten zijn 0,44% per jaar en je betaalt deze over het totale vermogen dat op je rekening staat. Heb je €10.000 op je rekening? Dan betaal je €44 aan servicekosten.

Fondskosten

Jouw geld wordt belegd in fondsen van Vanguard en Northern Trust, en zij rekenen hiervoor kosten. De fondskosten komen dan ook niet ten goede van Brand New Day maar worden betaalt aan de fondshuizen. De fondskosten worden door de beheerder van de fondsen in rekening gebracht en verschillen per fonds.

Doet je aan modelbeleggen? Dan betaalt je 0,15% tot 0,17% aan fondskosten per jaar, afhankelijk van het gekozen model. Belegt je zelf in andere fondsen? Dan betaal je minimaal 0,15% tot maximaal 0,26% fondskosten per jaar, afhankelijk van de fondsen die je kiest.

Stortingskosten

Je betaalt 0,50% aan stortingskosten over iedere storting die je doet. Je betaalt verder geen kosten om te switchen of beleggingen te verkopen. Wel kan het zijn dat het fonds waarin ze voor jou beleggen daarvoor minieme kosten rekent.

Leave a Reply